Malzemeler
100 g Haşlanmış Pirinç
1 Adet Yumurta
10 g Un
Küp Mozarella
Parmesan
Panelemek için
50 g Ekmek Kırıntısı
1 Adet Yumurta
50 g Un
Hazırlanışı
Arancini için haşlanmış pirinç ve unu bir kaba alın. 1 adet yumurtayı karışıma ekleyin ve kıvam alana kadar karıştırın. Hamur kıvamını elde edene kadar karışımınıza un eklemesi yapın. Hazır hale gelen karışımınızı ufak parçalar halinde elinizde açın. İçine parmesan peyniri koyup yuvarlayarak kapatın. Ekmek kırıntısı ve un karışımıyla panelediğiniz arancinilerinizi yağda renk alana kadar kızartın. Kızarttığınız arancinilerin fazla yağını bir peçete yardımıyla alın. Servise hazır olan arancinileri Mush’ın birbirinden lezzetli soslarıyla tamamlayabilirsiniz.
Afiyet olsun.