Ege Usulü Kuzugöbeği Mantarı Dolması



Ege Bölgesi’nin lezzetlerinin bir başka olduğunu biliyoruz.

Peki kuzugöbeği mantarı dolmasını daha önce ege usulü denediniz mi?

Malzemeler

Mush Kurutulmuş Jumbo Kuzugöbeği Mantarı (Dolmalık)
100 g Pirinç
1 Tutam Maydanoz
Çam Fıstığı
Kuş Üzümü
Tarçın
Yenibahar
Tuz
Zeytinyağı

Hazırlanışı

Mantarları ılık suda yıkayın ve bir kaba alın. 15 dakika sıcak suda bekletin sonra süzdürün. Soğan ve maydanozu ince ince doğrayın. Tavaya zeytinyağını dökün ve soğanları kavurmaya başlayın. Soğanlar pembeleştikten sonra çam fıstığı ekleyin ve kavurma işlemine devam edin. Karışımıza kuş üzümü, tarçın ve yenibahar ekledikten sonra pirinçleri ilave edin. İç harcınıza haşlanması için su ekledikten sonra pişmeye bırakın. Hazır olan harcınızı bir kaba alın ve önceden doğradığınız taze maydanozları ekleyip, karıştırın. Bir kaşık yardımıyla kuzugöbeği mantarlarınızın içini doldurun. Buharda pişirme yöntemiyle dolmalarınızı pişmeye bırakın. Hem leziz hem de hafif bir tarif olan Ege Usulü Kuzugöbeği Mantarı Dolmanız hazır.

Afiyet olsun.

Diğer Yazılar

Arancini Tarifi
Malzemeler 100 g Haşlanmış Pirinç1 Adet Yumurta 10 g UnKüp MozarellaParmesan Panelemek için 50 g Ekmek Kırıntısı1 ...