Malzemeler
Hamuru için;
200 g Un
2 Yumurta
Mush Natürel Sızma Zeytinyağı
Mantar dolgusu için;
50 g Soğan
Mush Porçini Mantarı
1 Diş Sarımsak
1 Tutam Maydanoz
1 Yemek Kaşığı Limon Suyu
Tuz ve Karabiber
Sosu için;
50 g Tereyağı
1 Diş Sarımsak
3 Yaprak Adaçayı
Parmesan Peyniri
Hazırlanışı
Kuru porçini mantarlarınızı ılık bir suda yıkayın.
Yıkadığınız mantarlarınızı sıcak su ile dolu bir kaba alın ve 15 dakika sıcak
suda beklettikten sonra mantarlarınızı sıcak sudan alıp süzdürün. Mush Natürel
Sızma Zeytinyağı sıktığınız tavaya küp küp doğradığınız soğanları ve diş
sarımsağı ekleyip kavurun. Doğradığınız porçini mantarlarınızı da aynı tavada
kavurun. Kavurduğunuz karışıma 1 yemek kaşığı limon suyu ve mantar haşladığınız
sudan ekleyin ve kısık ateşte pişmeye bırakın. Son olarak tuz ve karabiber
ekleyip dolguyu bir kenara alın. Makarna hamuru için un ile yumurtayı yavaş
yavaş karıştırın ve Mush Natürel Sızma Zeytinyağı ekleyerek hamurunuzu
hazırlayıp. Hazırladığınız hamura mantar dolgunuzu ekleyin. Üstünü kapattığınız
hamurunuzu dilediğiniz şekilde kesin. Sos için tavada tereyağınızı eritin.
Adaçayı ve sarımsağı eriyen tereyağında biraz çevirin ve haşladığınız
raviolilerinizi tavada birkaç dakika daha pişirin. Üzerine parmesan peyniri
rendeleyerek son dokunuşu yapın.
Afiyet olsun.