Porçini Mantarı Dolgulu Ravioli Tarifi

Malzemeler

Hamuru için;
200 g Un
2 Yumurta
Mush Natürel Sızma Zeytinyağı

Mantar dolgusu için;
50 g Soğan
Mush Porçini Mantarı
1 Diş Sarımsak
1 Tutam Maydanoz
1 Yemek Kaşığı Limon Suyu
Tuz ve Karabiber

Sosu için;
50 g Tereyağı
1 Diş Sarımsak
3 Yaprak Adaçayı
Parmesan Peyniri

Hazırlanışı

Kuru porçini mantarlarınızı ılık bir suda yıkayın.
Yıkadığınız mantarlarınızı sıcak su ile dolu bir kaba alın ve 15 dakika sıcak suda beklettikten sonra mantarlarınızı sıcak sudan alıp süzdürün. Mush Natürel Sızma Zeytinyağı sıktığınız tavaya küp küp doğradığınız soğanları ve diş sarımsağı ekleyip kavurun. Doğradığınız porçini mantarlarınızı da aynı tavada kavurun. Kavurduğunuz karışıma 1 yemek kaşığı limon suyu ve mantar haşladığınız sudan ekleyin ve kısık ateşte pişmeye bırakın. Son olarak tuz ve karabiber ekleyip dolguyu bir kenara alın. Makarna hamuru için un ile yumurtayı yavaş yavaş karıştırın ve Mush Natürel Sızma Zeytinyağı ekleyerek hamurunuzu hazırlayıp. Hazırladığınız hamura mantar dolgunuzu ekleyin. Üstünü kapattığınız hamurunuzu dilediğiniz şekilde kesin. Sos için tavada tereyağınızı eritin. Adaçayı ve sarımsağı eriyen tereyağında biraz çevirin ve haşladığınız raviolilerinizi tavada birkaç dakika daha pişirin. Üzerine parmesan peyniri rendeleyerek son dokunuşu yapın.
Afiyet olsun.

Diğer Yazılar

Arancini Tarifi
Malzemeler 100 g Haşlanmış Pirinç1 Adet Yumurta 10 g UnKüp MozarellaParmesan Panelemek için 50 g Ekmek Kırıntısı1 ...